Airbnb Nedir? Dünyanın en hızlı büyüyen tatil sitesi 12 soru ile cevaplandı

Airbnb nasıl çalışıyor? Bilmeniz gereken her şeyi açıklıyoruz.

Çok daha detaylı airbnb blogu için tıklayabilirsiniz.

Tamamen yabancıları evinize sokmak herkese iyi bir fikir gibi gelmeyebilir.
Hiçbiri, kapak tarafında, kendinizi bir yabancının evine bırakmayacak.
Ancak konaklama paylaşım sitesi Airbnb'nin milyonlarca kullanıcısı için, fikir iyi değil, mükemmel.
Şirket 2009 yılında kurulduğundan beri, yılda 21.000 misafirin yılda altı milyon kişiye tatile gitmesine yardımcı olacak bir yer bulmasına yardım etmekle büyüyor ve şu anda 90 ülkede 34.000 şehirde şaşırtıcı 800.000 mülk sunuyor.
ABD'deki bir kadın kabus konukları tarafından öylesine tahriş olmuş Airbnb ile bazı potansiyel tuzaklar var ki, kendi evini terk etmeleri için onlara para ödemek zorunda kaldı - ancak altı milyon insan ona güvenip onu kullanırsa, açıkça araştırmaya değer.

İşte Airbnb hakkında bilmeniz gerekenler.

1. Airbnb nasıl çalışır?

Airbnb, insanların mülklerini veya boş odalarını misafirlere kiralamasına olanak sağlayan bir çevrimiçi pazardır. Airbnb, her rezervasyonun% 3'ünü ev sahiplerinden ve% 6 ila% 12'sini misafirlerden alır.
Bir mülkü listelemek / aramak için pek çok kriter vardır: ortak bir odadan bütün bir eve, bir yüzme havuzuna ve bir çamaşır makinesine. Tam harita listesine sahip tesis ve ev sahipleri / misafir fotoğrafları vardır.

2. İnsanlar neden hoşlanır?

Faktörlerin bir arada, ama öncelikle finansal olanları. Konuklar, bir kaç kilometreden yüzlerce kişiye ve genellikle normal bir otelin sınırsızca daha pahalıya mal olacağı en önemli noktalarda, çok çeşitli fiyat noktalarında uygun fiyata konaklama imkanı sunar.
 Aslında, ekonomist Dr Margarethe Theseira'ya göre, eğer bir Airbnb ev sahibi ayda yedi gün mülklerini ortalama olarak listelerse, yılda ortalama 5,600 £ kazanacaklarsa, hane halkı gelirinde ortalama% 15'lik bir ücret artışına eşdeğer bir artış sağlar.

3. Diğer faydalar nelerdir?

Yine de, finansal bir itici güçten daha fazlası var: birçok misafir yerel gibi yaşamak ve gerçekten tanıdıkları kişilerden restoran önerileri almak gibi pek çok konuk sadece birçoğu yeni insanlarla tanışmaktan ve evlerini sergilemekten zevk alıyor.

4. Rezervasyon kolay mıdır?

Evet çok. Doğrulanmış bir profil oluşturduktan sonra (sosyal medyaya bağlanabilir), ana sisteme bir mesaj gönderebilir ya da anında rezervasyon yapabilir ya da daha sonra rezervasyon için bir istek gönderebilirsiniz. Ev sahipleri uygunluk takvimlerini göstermelidir - çoğu güncel tutulur - ve havlu veya saç kurutma makinesi gibi neler sağlayacaklarını size bildirirler.

5. Herhangi bir gizli ekstra ücret var mı?

Gerçekten "ekstra ücret" değil, ancak çoğu ev sahibi, temel gecelik ücretlerinin üstüne temizlik için bir ücret ekleyecektir. Bu, rezervasyon sırasında her zaman netleştirilir.

6. Resepsiyon yoksa nasıl eve giriş yaparsınız?
Rezervasyonunuzu yaptıktan sonra, siz ve ev sahibi genel olarak nerede ve ne zaman buluşacağınızı, tesis ve varış saatinize uygun olanları ayarlayacaksınız. Bu mülkte olabilir veya bulmak zorsa, birçok kişi daha merkezi bir yerde buluşmayı ve oradan gitmeyi kabul eder.

7. Öyleyse ?

Size tesisin çevresini gösterir, yerel imkanlar ve seyahat hakkında ayrıntılı bilgi verir, sonra giderken anahtarı nereye bırakacağınızı tartışırlar.

8. Ama insanlara güvenebilir misiniz?

Evet. İlk olarak, ev sahiplerinin ve konukların birbirleri için dürüst yorumlar bırakabilecekleri bir hakem değerlendirmesi sistemi var; Yorumlar ancak rezervasyondan sonra bırakılabilir.

Ayrıca, kişilerin kimliklerini sosyal medya ve taranan fotoğraf kimliği gibi diğer çevrimdışı belgelerle eşleştirerek doğrulayan Doğrulanmış Kimlik sistemi de vardır (bu sistem şu anda yalnızca son dakika rezervasyonları için zorunludur). [

9. Açıklamalara güvenebilir misiniz?

Her zaman olduğu gibi, çevrimiçi herhangi bir şeyde olduğu gibi, bunları etle karşılaştığınızda göründüğü gibi olmama tehlikesi vardır - ama incelemelerin girdiği yer; sadece iyi yerlere sahip bir yerlere kitap.

10. Peki ya para?

Konuk olarak güvenli bir platform üzerinden rezervasyon yaparken tam olarak ödeme yaparsınız ve ev sahipleri bu parayı misafirlerin check-in işleminden 24 saat sonra alırlar.

11. İadeler ne durumda?

Bireysel konağa bağlı olarak beş iptal politikası vardır. Genel olarak konuşursak, kısa sürede bir geziyi iptal ettiğiniz için para iadesi almazsınız, ancak hafifletici koşullar varsa veya açıklamada açıkça belirtilmemiş olan özellikle ilgili yanlış bir şey varsa.

12. Ev sahibi için?

Airbnb, hem misafirler hem de ev sahipleri için 24 saat hizmet veren bir müşteri yardım hattına sahiptir ve ikincisi için, yakın zamanda hırsızlık veya vandalizm nedeniyle herhangi bir kayıp için bir sigorta poliçesi oluşturdular - İngiltere’de ve diğer 28 ülkede, 600.000 sterlinlik bir ev sahibi tarafından korunuyor Londra’dan Lloyd’un desteğiyle ”. Airbnb, ev sahiplerinin de ek ve uygun bir ev sigortası yaptırmasını önerir.

13.Sürpriz Missafir

Missafir Türkiye, kısa ve orta vadeli ev kiralama seçenekleri ile sizlere sizin uğraşmayacağınız bir kazanç modeli sunuyor. Çözümleri ile kısa ve orta vadeli kiralamalarda %70-120 arası daha fazla kazanç, evinizin temizliğinden profilinizin oluşturulmasına, ilan yönetiminden, evinizin tasarımına kadar her şeyi ile profesyonel bir Missafir Türkiye ekibi ilgilenerek, ev sahibi rolünü üstleniyor. Esnek takvim sayesinde istediğiniz zaman evinizde kalabilir, istediğiniz zaman yönetme işini uzman ekibe bırakabilirsiniz. Evinizde misafir ile ağırladığınız konuklar ve yorumlarıyla  Airbnb süper ev sahibi olup kazancınıza kazanç katabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Missafir ile tanışın!